Aktivistens kokbok behöver din hjälp!

Vi söker de som är intresserade av att hjälpa till att utveckla och uppdatera sajten så att den kan bli den kunskapsbank för samhällsengagemang som så väl behövs.

Maila oss på kontakt@aktivistenskokbok.se

Steg 2: Bestäm ett mål och skaffa kunskap

För att kunna göra ett effektivt arbete är det bra att sätta upp ett konkret och realistiskt mål. Ett mål är det som man strävar efter att uppnå inom överskådlig tid. Det kan handla om att det nedsmutsande företaget i staden ska minska sina utsläpp med tjugo procent, att tio personer ska gå över från köttätande till vegetarisk kost, att kommunen endast ska köpa in rättvisemärkt kaffe, eller att den lokala vapenfabriken ska sluta tillverka klusterbomber. Inför kampanjer bör ni skaffa er relevant kunskap. Det kan gälla information om företaget i fråga, om liknande kampanjer har gjorts tidigare, hur politiker ställer sig till frågan, och så vidare. Att samla in kunskap är viktigt, men fastna inte i denna fas.

Senast uppdaterad 17 oktober 2018

Ge feedback på Steg 2: Bestäm ett mål och skaffa kunskap

Saknas det någon information, hittat något fel eller har du bara en allmän fundering på texten? Här kan du skicka in feedback.

Alla fält är obligatoriska *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen