Aktivistens kokbok behöver din hjälp!

Vi söker de som är intresserade av att hjälpa till att utveckla och uppdatera sajten så att den kan bli den kunskapsbank för samhällsengagemang som så väl behövs.

Maila oss på kontakt@aktivistenskokbok.se

Studiecirkel

En studiecirkel kan handla om nästan vad som helst och är ett sätt att få bidrag till verksamheten. En studiecirkel kan med fördel kombineras med annan inkomstbringande verksamhet. Reglerna varierar dock mellan de olika studieförbunden. De flesta skickar bidraget efter avslutad cirkel och har som krav att ni ska vara fyra personer eller fler vid varje träff.

Här är en steg-för-steg-beskrivning i hur ni kommer igång:

  1. Tänk efter vad ni vill göra. Det kan vara allt från att ni läser en bok, till att ni ska lära er datorprogram eller hur man gör en tidning.
  2. Skriv en studieplan, det vill säga vad ni ska göra. Tänk på att en studiecirkel är tidsbegränsning och har ett tydlig mål.
  3. Utse en cirkelledare. Det kan vara samma person som tar på sig att hålla i närvarolistan, påminner om nästa möte, och så vidare.
  4. Samla minst fem, högst 15 deltagare. Minsta avtalet varierar lite mellan olika organisationer. Om det är många som vill vara med kan ni starta flera studiecirklar och hålla er till 6-8 personer i varje grupp.
  5. Ha regelbundna träffar. Kom överens i gruppen om vad som passar alla bäst.

 

Här kan du starta studiecirklar

Senast uppdaterad 17 oktober 2018

Ge feedback på Studiecirkel

Saknas det någon information, hittat något fel eller har du bara en allmän fundering på texten? Här kan du skicka in feedback.

Alla fält är obligatoriska *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.