Aktivistens kokbok behöver din hjälp!

Vi söker de som är intresserade av att hjälpa till att utveckla och uppdatera sajten så att den kan bli den kunskapsbank för samhällsengagemang som så väl behövs.

Maila oss på kontakt@aktivistenskokbok.se

Ekonomi

Hantering av ekonomi är ofta ett område där man som aktivist inte brinner så mycket för, samtidigt som det kan vara en förutsättning för att bedriva verksamheten man vill göra. Det finns många sätt att sköta bokföring, och är det få kvitton, utlägg och intäkter så kan en pärm eller i värsta fall en skokartong fungera. Men är det många verifikat, fakturor och annat som ska in i bokföringen krävs mer.

Ibland behöver man fakturera olika partners för aktiviteter som föreläsningar eller workshops – eller kanske för sponsring om det är en del av er verksamhet. Hur gör man det enklast? Det finns både billiga alternativ och gratisalternativ om man inte redan har ett ekonomisystem som själv kan trycka ut fakturor.

 

Billogram

Tjänsten Billogram är bra när man ska administrera många fakturor. Det kostar en avgift för varje skickad faktura men man kan välja om det ska gå med e-post eller som postat brev. En faktura via e-post kostar 10 kr. Skickar man fakturan med e-post så får man en uppdatering om när fakturamottagaren tagit emot den. Billogram har även en bra app där man enkelt kan se vilka fakturor som är skickade, vilka som tagits emot, vilka som är sena och vilka som är betalda.

 

 

Fakturan.nu

Tjänsten Fakturan.nu har en gratisnivå men man får max skicka 3 fakturor per månad via e-post och får ha som mest 10 fakturamottagare. Även de har påminnelser till sena kunder.

 

 

FortNox

Vill man ha något lite mer avancerat måste man tyvärr betala. Svenska FortNox erbjuder ett föreningspaket till ett rabatterat pris där det ingår program för Bokföring, Fakturering och Arkivplats för en användare.

 

 

Kapitas

Det finns en del gratisprogram på nätet, men få bokföringsprogram. Gratisversionen av Kapitas har de nödvändigaste funktionerna för bokföring – det räcker faktiskt många gånger för föreningar.

 

 

Slicktree

Tjänsten Sliptree har en gratisnivå men här är begränsningen ett sammanlagt fakturabelopp på max 1000 euro. Detta kan vara ett bra alternativ för tex en förening med många medlemmar som ska betala mindre medlemsavgifter.

 

 

Senast uppdaterad 17 oktober 2018

Ge feedback på Ekonomi

Saknas det någon information, hittat något fel eller har du bara en allmän fundering på texten? Här kan du skicka in feedback.

Alla fält är obligatoriska *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Feedback

  • Skrevs 5 mars, 2018 av Henrik Karlsson

    Tipsar om bisway.se också. Helt gratis.