Aktivistens kokbok behöver din hjälp!

Vi söker de som är intresserade av att hjälpa till att utveckla och uppdatera sajten så att den kan bli den kunskapsbank för samhällsengagemang som så väl behövs.

Maila oss på kontakt@aktivistenskokbok.se

Bli volontär

Ett volontäruppdrag är ett utbyte, det ska kännas bra för alla som är involverade. Ett ideellt uppdrag innebär att du engagerar dig i en ideell verksamhet utan att få betalt. Fundera över vad du har lust att göra och vad som motiverar dig. Vad vill du bidra till och påverka? Vad vill du få ut av ditt engagemang och vad tycker du är roligt? Sedan är det bara att du börjar leta efter ett uppdrag.

 

Tre saker att tänka på inför ditt uppdrag

  • Ideellt engagemang innebär ett visst ansvar. Håll vad du lovar, och ta inte på dig mer uppgifter än du hinner med.
  • Fråga om det är något särskilt du behöver tänka på kring ditt uppdrag och om din organisation försäkrar sina volontärer. Det kan se olika ut från organisation till organisation.
  • Att vara volontär är ett ideellt engagemang, vilket innebär att du inte får någon lön för det. Däremot kan vissa organisationer ersätta dig för resor och utlägg som ni kommit överens om. Fråga organisationen där du gör ditt uppdrag så att du vet vad som gäller där.

Ge feedback på Bli volontär

Saknas det någon information, hittat något fel eller har du bara en allmän fundering på texten? Här kan du skicka in feedback.

Alla fält är obligatoriska *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen